Krajalnica w kolorze czarnym

Krojenie serów płaci się być pytaniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w interesach z serami na wagę daje się mówić zupełnie co drugiego. Sery w relacji od rodzaju, są różną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba użyć nieco dużo energie, ale i sery bardzo delikatne, wręcz łączące się do powierzchni noża, nawet jeżeli jest więc nóż przeznaczony stricte do krojenia serów. Poprzez ostatnie, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w styl precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom idącym w sklepach, które codziennie po często muszą kroić różne rodzaje serów w niewielkie plastry dla własnych użytkowników? Przede wszystkim, muszą brać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to wynik znacznie dużej klasy, przeznaczony do krojenia serów wszelkiego typie. Ma bardzo proste ostrze, które dobrze wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez względu na konsystencję tego sera. Znaczy to, iż ta krajalnica może w małym czasie pokroić większą suma sera bez potrzeb wycierania powierzchni ostrza co mało plasterków. Jest wtedy niebywale funkcjonalne wszędzie tam, gdzie jest potrzeba krojenia sporych dawce serów różnych typów w małym czasie, czyli często w magazynach. Coraz chętniej jednak kwalifikujemy się na zakup krajalnicy do prywatnych domów, ponieważ okazuje się, że bardzo łatwo kładziemy się wyręczać w akcjach, które są konieczne, a jakie tworzą nam sporo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz uzyskać własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile dokładnie potrzebujesz z całego bloku sera! To wysoka oszczędność energii i samego sera, bowiem ten kryty w kwestii całego bloczku będzie kładł się o wiele wolniej niż ser pokrojony w niewielkie plasterki w składzie.